Într-o lume în care resursele naturale sunt din ce in ce mai limitate, să producem și să consumăm responsabil, dar si durabil, reprezintă o foarte mare provocare.
Oțelul este un material cu rată de reciclabilitate mare, spre 100%. În consecință, prin reciclarea oțelului se pot economisi cantități foarte mari de minereu de fier, calcar, cărbune și apă care sunt resurse naturale folosite în procesul metalurgic de obținere a acestuia.
De asemenea, prin fiecare tonă de oțel reciclat și transformarea acestuia în produse noi, se reduc cu aproximativ 86% emisiile de dioxid de carbon din aer și cu aproximativ 76% gradul de poluare a apei.
De altfel, două din trei tone de oțel nou sunt produse din oțel vechi. Utilizarea de minereu este, încă, necesară deoarece multe produse din oțel ramân în uz – în calitate de bunuri de folosință îndelungată – zeci de ani, timp în care cererea de oțel în intreaga lume continuă să crească.
Astfel, prin reciclarea oțelului se diminuează foarte mult impactul negativ asupra mediului, atât prin limitarea exploatărilor de resurse cât și prin limitarea emisiile nocive și poluante. Potrivit Asociației Mondiale a Oțelului fiecare tonă de oțel reciclat reduce în medie 1,5 tone de emisii CO2 și 13 gigajouli de energie primară.
Învelitorile Wetterbest sunt realizate cu materie primă provenită de la importanţi producători de oţel de pe piaţa europeană. Țigla metalică este de 7-10 ori mai uşoară decât ţiglele ceramice sau de beton, este uşor de montat, foarte rezistentă la coroziune datorită stratului de zinc și straturilor de vopsea și este rezistentă la intemperii şi radiaţii ultraviolete.