Informații utile - Wetterbest

Informații utile

Materie primă - stratificarea oțelului

Dacă doreşti să achiziţionezi un sistem de învelitori din ţiglă metalică ai nevoie să ştii că pentru un acoperiș trainic, trebuie îndeplinite cumulativ 3 condiții: materie primă de calitate, profilare pe linii automate performante și montaj calificat.

În ceea ce priveşte materia primă, cele mai importante caracteristici sunt tipul de oțel folosit, grosimea tablei, stratul de zinc şi stratul de vopsea. Toate aceste aspecte influenţează garanţia şi durata de viaţă a produsului.

Tipul de oțel

Există două tipuri de oțel folosite pentru a produce țiglă metalică: S250GD şi DX51D. Diferența principală dintre cele două tipuri este legată de plasticitatea acestora.

Wetterbest folosește primul tip de oțel, S250GD, recomandat datorită capacității acestuia de a fi profilat fără a avea tendința de revenire la forma inițială.

Grosimea tablei

Materia primă folosită de Wetterbest® o reprezintă tabla din oţel zincat sau aluzincat prevopsită, cu grosimile de 0.5-0.55 mm, achiziţionată de la cei mai importanți producători de oţel prevopsit din Europa.

Stratul de zinc

Stratul de zinc are rolul de oferi protecţie contra coroziunii şi intemperiilor. Cu cât este mai gros stratul de zinc, cu atât oxigenul din atmosferă ajunge mai greu la materialul de bază, respectiv fierul, componentă de bază a oțelului. Acest aspect este important dacă ținem cont de faptul că fierul, de-a lungul timpului, sub acțiunea oxigenului, ajunge să ruginească.

De asemenea, un strat gros de zinc împiedică vopseaua să pătrundă în materialul de bază, lucru care ar putea duce la exfolierea ei.
Stratul de zinc al materiei prime folosite de Wetterbest® este cuprins între 225 şi 275 g/mp.

Stratul de vopsea

Pentru fabricarea țiglei metalice Wetterbest® este folosită tablă acoperită cu vopsea pe bază de:

  • Poliester lucios – 25 μm
  • Poliester mat – 35 μm

În cazul sistemului de drenaj vopseaua este de tipurile:

  • Poliester – 35 μm
  • PURAL – 35 μm

Garanţia materiei prime

Calitatea materiei prime se reflectă și în garanţia acordată de producătorul tablei din oțel prevopsit. Cu cât materialele sunt de o calitate mai bună, cu atât crește garanția oferită.

În cazul țiglelor metalice Wetterbest®, pentru o grosime a oțelului de 0,5 mm, un strat de zinc de 225-275 g/mp și o grosime a stratului de vopsea de 25-35 de microni, garanția oferită de producător este de 15 ani. Dacă grosimea stratului de vopsea este de 50 microni, garanția oferită de producător este de 35 ani.

NEOMAT 30

Wetterbest a lansat pe piață o nouă protecție, NEOMAT 30. Calitatea acoperirii cu vopsea mată, face ca NEOMAT 30 să fie una dintre soluțiile cele mai bune de pe piața de acoperișuri.

Având rezistență mecanică superioară, protecția NEOMAT 30 înregistrează performanțe importante la rezistența UV (RUV4și coroziune (RC5).

NEOMAT 30 asigură flexibitate, formalibilitate și durabilitate de top la prelucrare și montaj. De asemenea, are rezistența optimă la zgâriere, reducând riscul deteriorării la manipulare.

Protecția NEOMAT 30 are un aspect mat pronunțat, ceea ce oferă acoperișului  o notă distinctă și personalitate.

NEOMAT 30 este protecția cu 30 de ani garanție la coroziune și culoare. Se aplică atât celor 4 profile de țiglă metalică, cât și profilelor Click, minirulourilor și profilelor trapezoidale.

SUPREM 50

SUPREM 50 asigura  cea mai mare rezistență la raze ultraviolete, chiar și la altitudini mari.

Are cea mai mare rezistență la raze ultraviolete (Ruv 4) și cea mai mare rezistență la coroziune (RC5), conform normativelor.

SUPREM 50 este de asemenea protecția cu cea mai mare rezistență mecanică.

Grosimea stratului este de 50 microni și are cea mai mare rezistență la zgâriere, dintre toate protecțiile pe baza de vopsea existente în piață.

Chiar mai mult, SUPREM 50 este protecția cu cea mai bună prelucrabilitate în condiții extreme. Se poate îndoi și monta la temperaturi de minus 15 grade Celsius.

Structura ușor mată este proiectată să reziste manipulărilor mecanice și protejează în timpul fabricației și montajului acoperișurilor.  Prin aceste specificații superioare producătorul poate oferi garanții extinse pentru acest produs.

SUPREM 50 oferă 50 de ani garanție la coroziune și este probabil singura protecție care va arată la fel de bine și după 25 de ani.

Din punct de vedere estetic, aspectul ușor mat texturat se diferențiază de celelalte protecții mate texturate adânc, având o notă elegantă și rafinată. Protecția SUPREM 50 poate fi aplicată atât celor 4 profile de țiglă metalică, cât și profilelor Click, minirulourilor și profilelor trapezoidale.

Contactează-ne