Hasznos információk - Wetterbest

Hasznos információk

Alapanyag - az acél rétegezése

Ha fém burkoló tetőfedő rendszert szeretne vásárolni, akkor tudnia kell, hogy a hosszú élettartamú tetőhöz három feltételnek kell teljesülnie: minőségi nyersanyag, automatizált gyártóvonal általi profilozás és minőségi összeszerelés.

Az alapanyag szempontjából a legfontosabb jellemzők az alkalmazott acél típusa, a lemez vastagsága, a cinkréteg és a festékréteg. Mindezek a szempontok befolyásolják a termék szavatosságát és élettartamát.

Acél típus

A fém tető borító lemezek előállításához kétféle acél használatos: S250GD és DX51D. A két típus közötti fő különbség a plaszticitásukhoz kapcsolódik.

A Wetterbest az első típusú, S250GD típusú acélt használja, amely azért ajánlott, mert profilozását megtartja anélkül, hogy visszatérne eredeti alakjához.

Lemez vastagsága

A Wetterbest® által használt alapanyag a 0,5-0,55 mm vastagságú, előre festett horganyzott vagy ötvözött acéllemez, amelyet az Európai, vezető előfestetett acélgyártóitól vásároltak.

Cink réteg

A cinkbevonat szerepe a korrózió és időjárás elleni védelem. Minél vastagabb a cinkréteg, az atmoszférában lévő oxigén annál nehezebben fér hozzá az alapanyaghoz, illetve a vashoz, az acél alapvető komponenséhez. Ez fontos, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a vas idővel az oxigén hatására rozsdásodik.

Ugyanakkor egy vastag cinkréteg meggátolja, hogy a festék behatoljon az alapanyagba, ami a hámlasztó hatáshoz vezethet.

A Wetterbest® által használt nyersanyag cink rétege 225-275 g/m².

Festékréteg

A Wetterbest® fém burkoló lemez gyártásához az alábbi, festékkel bevont lemezt használnak:

  • Fényezett poliészter – 25 μm
  • Matt poliészter – 35 μm

A vízelvezető rendszer esetén a festékek a következő típusúak:

  • Poliészter – 35 μm
  • PURAL – 35 μm

Warranty of the raw material

A nyersanyag minőségét az előfestett acéllemez gyártójának jótállásában is tükröződik. Minél jobb minőségű az alapanyag, annál nagyobb a szavatosság.

A Wetterbest® fém tetőburkoló lemezek esetében, a 0,5 mm acél vastagság, 225-275 g/m² cink bevonat és 25-35 mikron festékréteg vastagság mellett a gyártó 15 év szavatossági időt vállal. Amennyiben a festékréteg vastagsága 50 mikron, a gyártó által vállalt szavatosság 35 év.

Imperium 40

A Wetterbest® portfólió új anyaga, az Imperium 40 acéllemez, hosszabb tartósságú, matt megjelenésű és kivételes plaszticitással rendelkezik, egyedülálló megoldás a tetőburkoláshoz.

Ennek az anyagnak a páratlan minőségét 50 μm rugalmas, de vastag szerves anyagú festékréteg és 275 g/m² cink tartalmú alap-acéllemez kombinációja nyújtja. Ugyanakkor hosszú élettartammal rendelkezik és 40 éves hámlasztás és korrózió ellen is szavatolt.

Az Imperium 40 része az ArcelorMittal gyártó Nature termékskálának. A Nature termékskála minden terméke olyan festékkel van bevonva, amely nem tartalmaz nehézfémeket vagy krómot – ezek az anyagok különösen nagyfokú toxicitással rendelkeznek. Emellett az Imperium 40 újrahasznosítható acélból készül.

Ennek az anyagnak egy másik előnye az UV-sugárzással, a korrózióval és a hámlasztással szembeni ellenéllóképesség.

Contactează-ne