Páragátló tetőfedő membránok - Wetterbest
Tetőfedő tartozékok

Páragátló tetőfedő membránok

A modern tetõ jó mûködésének egyik alapfeltétele a tetőburkolat alatt elhelyezett, nagyfokú gőzáteresztő képességgel rendelkező párásodásgátló (anticondens) membrán alkalmazása.

Az párásodásgátló membrán garantálja a tetőfedő rétegek szárazon tartását, amennyiben a tetőburkolat alatt a helyiség szellőzése biztosított.

Ez megkönnyíti a vízgőz áthaladását a tető hőszigetelésétől a külső környezet felé. Így a tetőszerkezetben felgyülemlett gőzök mennyisége korlátozott, és a tetőben nem keletkezik kondenzáció, különösen az ásványgyapotban.

Ily módon a tető szerkezeti elemeit, a hőszigetelést, az épület belső felületét nem befolyásolja a kondenzációból származó víz.

Dripstop Membrán

A Wetterbest® a Dripstop speciális, öntapadó membránt is kínálja, amely a tető burkoló panelek belső fémfelületére tapad az automatizált profilozás során, amely helyettesíti a klasszikus, páraáteresztő membrán felhasználását.

A Dripstop membrán gazdaságos megoldás az épületekben lévő kondenzációs probléma megoldására, nem hőszigetelt tető esetén, amely megakadályozza a víz beszivárgását az épületbe, meghosszabbítja a fém burkolatok élettartamát, növeli ennek hangszigetelő képességét és csökkenti az eső zaját.

A Dripstop nagy víz tárolókapacitással rendelkezik, amely a kondenzációs jelenség következménye lehet. A Dripstop membrán használatával kiküszöbölhető a kondenzáció leggyakoribb hatása az épületeken belül, nevezetesen a nedvesség hatására keletkező penészedést. Teljesítménye különbözik az anyag súlya és a tető dőlésszögének függvényében.

A Dripstop membrán állati trágyából és baktériumból származó savaknak ellenálló, vízsugárral mosható.

A Dripstop a nem szigetelt tetőkre és ipari célú csarnokfalak burkolására (gyártócsarnokok, műhelyek stb.), logisztikai (raktárak, garázsok stb.), agrár-állattenyésztési célú (gabonaszilók, állattenyésztési üzemek stb.) épületeknél használatos


leírás

Jellemzők és előnyök:

  • Magasfokú és egyenletes gőzáteresztő képesség a teljes felületen
  • Nyújtással szembeni ellenállás, ami megkönnyíti az összeszerelést
  • Ellenállás a nedvesség káros hatásaival szemben

A Wetterbest® burkolat rendszer 115, 150, 165 vagy 185 g/mp sűrűségű Dachowa párásodásgátló membránokat használ.

 

Az ilyen típusú membrán további előnye, hogy megkönnyíti az összeszerelést  – a szerelőknek már nem kell a membránt felhelyezniük a tetőszerkezet fölé (a legtöbb esetben a nem hőszigetelt tetők nem tartalmaznak folyamatos burkolatágyat, ami akadályozza a hozzáférést és növeli a lezuhanás kockázatát);

A termék műszaki jellemzői:

  • Könnyen szerelhető
  • Silárd
  • Gyúlékonyság A2 – s1; d0 (EN 13501-1)
  • Baktériumokkal szembeni ellenállás
  • Fokozott hangszigetelés
  • Csökkentett esőzaj

 

Contactează-ne